След покупка на кола

След покупка на кола

[TBD] Купили сте си автомобил, сега е време да се захванем с нужните действия, които трябва да се предприемат след самата покупка. 

В тази статия ще Ви запознаем с необходимите документи и процедури, които трябва да направите след като прехвърлите собствеността на МПС при нотариус. Има срокове, които е важно да не изпускате, за да не си създавате главоболия в последствие.

След като минете през нотариус, вече можете да карате колата, но е нужно също така да минете през КАТ, за да я регистрирате на Ваше име, както и да смените табелите на колата. В статията ще Ви разкажем повече за този процес.

След като регистрирате автомобила си в КАТ е нужно да платите и необходимите данъци и да направите нужните застраховки и прегледи на автомобила. В статията ще Ви запознаем с процеса и сумите, които трябва да платите.

При покупка на автомобил, който все още не е бил регистриран е нужно да му осигурите номера, с които да го предвижите до необходимите пунктове на КАТ, където да закупите новите табелки.

Знаете, всяка кола на старо е с  тъкмо сменени филтри и масла, само се качваш и караш. Но подобни думи крият огромен риск и е добре да се подсигурите. За това много хора след като вземат новият си автомобил, сменят консумативите още веднъж, за всеки случай. По-добре е да дадете няколко стотин лева ( според зависи от колата ), отколкото няколко хиляди при евентуален проблем.